Na predaj nádherný penzión v alpskom štýle v obci Turecká pri Donovaloch v Národnom parku Veľká Fatra

947,000 €
Favorite
Your search results

Prehľad

  • Updated On:
  • 10 októbra, 2024
  • 16 Izba
  • Rok výstavby: 2010

Popis nehnuteľnosti

Penzión pri Donovaloch na predaj 

V exkluzívnom zastúpení majiteľa máme pre vás na predaj nádherný, útulný penzión Sant Bernard postavený v nadčasovom alpskom štýle. Penzión sa nachádza v Národnom parku Veľká Fatra na konci malebnej obce Turecká, ktorá je vzdialená len 13 min autom od rekreačného strediska Donovaly. V blízkosti penziónu je nádherná príroda, turistické trasy, lyžiarske svahy, raj pre skialpinistov. Priamo v penzióne je aj obľúbené a jedno z mála privátnych wellness centier v širokom okolí.

Kvalitné nadčasové prevedenie s citom pre detail

Penzión si majiteľ stavbárskej firmy staval sám pre seba, dal si záležať na kvalitnom prevedení stavebných prác a nechal v ňom kus srdca. Už pri prvom pohľade na vonkajšiu fasádu vás upútajú kamenné obklady z prírodného pieskovca, alebo masívne drevené balkóny v teplých mesiacoch plné muškátov. V interiéri si pozorné oko všimne ručne vyrezávané stropy z masívneho dreva, alebo množstvo poctivých kováčskych doplnkov.

Základné informácie o ubytovacej kapacite a službách

Aktuálna kapacita penziónu je 31 lôžok v 12 izbách ( 8 izieb štandard s kapacitou 2 osoby, 3 izby komfort s kapacitou 3 osoby a 1x family apartmán s kapacitou 4 osoby). Kapacitu je možné navýšiť o ďalších minimálne 12 -14 osôb. V penzióne sa nachádzajú 3 veľké byty ( Byt. č.1 – 97 m2, Byt č.2 -73 m2, Byt č. 3 – 52 m2, ktoré doteraz využívali majitelia pre osobnú potrebu plus nevyužitý pôvodný 4-izb dom o veľkosti cca 80 m2. Okrem ubytovacích kapacít sa v penzióne nachádza lobby s barom, profesionálne vybavená kuchyňa, privátne wellnes s čarovným okienkom, reštauračná časť, salónik a školiace centrum, miestnosť pre maséra, kancelária, sklad a vonkajšia terasa so skleneným átriom a umelým trávnikom, kde sa počas letných slnečných dní po túre slní, griluje, oddychuje.

Atmosféra v penzióne, klientela a recenzie 

Penzión je obľúbený vďaka svojej pokojnej rodinnej atmosfére, kde rodinní príslušníci majiteľa prevádzkovali penzión a udržiavali ho vo výbornej kondícií. V dohľadnej dobe uvažujú nad odchodom do dôchodku a to je aj dôvod predaja. Vďaka precízne postavenému a nadčasovo navrhnutému interiéru (cítite sa ako v zámku), v penzióne akoby sa zastavil čas a vy ste tu na to, aby ste si oddýchli. Penzión je často využívaný počas týždňa na firemné školenia a teambuildingy. Firmy tu majú všetko potrebné – salónik, v ktorom prebiehajú školenia, v reštauračnej časti majú príjemné privátne posedenie a k dispozícií je firmám nádherná príroda s možnosťami turistiky a následný relax v obľúbenom privátnom wellness.

Recenzie

  • 4,8* z  5* / google reviews
  • 9,6* z 10*  booking.com 

Technické informácie

Penzión bol kolaudovaný v roku 2010 ako prístavba a nadstavba pôvodnej starej vidieckej chalupy z roku 1874. Nová prístavba a nadstavba (cca 80% hmoty) je kvalitne postavená majiteľom. Nosná časť je oceľová kombinovaná rámami a nosníkmi. Obvodové steny stavby sú z presných pórobetónových tvárnic o hrúbke 380 mm a priečky v interiéri sú z Ytongu hrúbky 125mm. Vykurovanie je zabezpečované vďaka krbu v lobby bare, ktorý vytvára nádhernú atmosféru a zároveň je zdrojom tepla na vykurovanie i pre ohrev vody. Vykurovanie je taktiež zabezpečované 2ks nových úsporných tepelných čerpadiel inštalovanými v roku 2020. Zdroj vody je obecná voda a kanalizácia je napojená na ČOV. Celkové náklady na energie a chod penziónu sú vďaka tepelnému čerpadlu resp. pevnému palivu veľmi nízke. Pôvodný starý 4- izb. vidiecky dom z roku 1874 s hlinenými omietkami, drevenou podlahou a priznanými drevenými trámami so záklopom je dnes nevyužívaný v sebe skrýva obrovský potenciál pre nového majiteľa s citom a myšlienkou. Aký bude váš zámer je na vás – pár tipov ( izba pôvodnej dediny, špeciálna ubytovacia jednotka, minimúzeum, iné).

Adresáti ponuky 

  • Podnikateľ v cestovnom ruchu, ktorý pôsobí v oblasti Donovaly a len si pridá túto pripravenú ubytovaciu kapacitu do svojho portfólia – od prvého dňa po kúpe vie generovať príjmy
  • Podnikateľ / manažér, ktorý hľadá životnú zmenu, chce uniknúť ruchu mesta a viac času tráviť v prírode, zvolniť tempo. Kúpou tejto nadčasovej nehnuteľnosti si vyrieši svoje bývanie / rekreačnú nehnuteľnosť pre seba uprostred prírody a prenájom izieb v penzióne (poupratuje mu miestna pani ako doteraz) mu vie generovať zaujímavý príjem – viac informácií k ekonomike poskytneme na osobnej obhliadke vážnym záujemcom
  • Firma ako školiace centrum, rekreačné centrum, ako bonus pre zamestnancov, …
  • Rôzne kombinácie vyššie uvedených možností
  • Ktokoľvek koho táto ponuka zaujal

Fotografie a virtuálna prehliadka

Vo fotogalérií ako aj vo virtuálnej prehliadke, ktoré sú súčasťou tejto inzercie uvidíte všetko potrebné. Avšak 4 byty, ktoré uvádzame v texte vyššie ( 3 nové byty využívané majiteľmi a pôvodná časť domu z roku 1874 sme si pre vás nechali ako prekvapenie na osobnej obhliadke).

Obhliadka nehnuteľnosti 

V prípade záujmu o viac informácií a dohodnutie obhliadky nás prosím kontaktujte na:

Tel. číslo: 0945 999 555

E-mailom: info@zebrainvest.sk

Adresa: Turecká
Mesto:
Štát:
Štát: Slovensko (Slovenská republika)
Open In Google Maps
Property Id : 32946
Cena: 947,000 €
Property Lot Size: 1,500 m2
Izba: 16
Rok výstavby: 2010
Poschodie: Nedostupné
Other Features
5 izbové a viac

Kontaktujte ma

    Compare Listings

    Ing. Ondrej Mizerák R. Sc.